Mellan drinkarna och småsakerna och glappen i mina ursäkter

Recept på en helgalen och lyckad midsommarafton.

Du vaknar upp till strålande sol efter årets värsta åsknatt och tar bussen för några timmars jobb, som trots allt är rätt roligt för att det är midsommar och du har blommor i håret. 

Du käkar en go frulle på jobbet, och det bjuds på jordgubbar och grädde, skagenröra och sill i fikarummet, hur fint? Och koffein, glöm inte kaffet.
 
 
Efter fyra timmars "Glad midsommar" till muntra sommarglada kunder går du hem och tar på dig en fin klänning och lägger en timme på att locka håret - om du önskar ha lockigt hår det vill säga.


Sen sätter du dig på skånes segast busslinje med pick och pack och en väldigt fin och munter väl, i mitt fall Ellinor som hade världens finaste krans och var hur söt som helst, och öppnar kvällens första dryck.


Anländer till någon vacker plats, föredragningsvis någonstans på landet och till tre killar som kämpat med att fixa egna köttbullar och en massa midsommarmat till tio personer. Sedan trillar vän efter vän in och maten hinner möjligen kallna men vad gör det om hundra år, du hinner ju ta en extra selfie?

Det viktigaste är såklart sällskapet av fina vänner och snaps och Rosé och Ledin och Maggio i högtalarna.

Sen blir saker och ting, förhoppningsvis, för roliga för att fortsätta dokumentera det via kameran och kvällen slutar i god dricka, femkamp, skratt och i mitt fall bastubadande som ju känns lite sådär extremt traditionsenligt! Precis som många andra spenderar dagar som denna är det helt okej att ligga i sängen och må lite knepigt som en påminnelse över att du hade förbaskat roligt dagen innan. Kebab eller pizza är föreslagen mat. 
 
Jag hade en midsommarnatt som jag sent ska glömma, men världens bästa partner i crime. Tillsammans gör vi alltid något crazy. Lite över-gränsen-roligt som man minns tills man dör. Vi klockade av vid klockan noll sex i morse och vaknade upp till midsommarmatsrester till frukost och tre glada killar som hade ett totaltrashat hus att städa. 
 
Vardagligt | |
Upp